Site Overlay

Zuckerberg are parte de noi investigatii din New York, Irlanda si Canada cu privire la bresele de securitate ale Facebook

Mark Zuckerberg a inceput sa scrie codul Facebook acum destui ani in camera unde statea in complexul de la Harvard.

Pe acea vreme nu era o catastrofa daca vindeai datele personale unei alte companii, ci era ceva normal.

O bresa de securitate era cand cineva spargea un server si reusea sa modifice codul sursa si sa semneze modificarea.

Parolele salvate in plain text nu era o catastrofa.

Insa timpul a trecut si toti cei care lucram in domeniu am ajuns sa alocam cea mai mare parte nu inventarii unei platforme, scriere de cod… Alocam mult timp securitzarii platformei.

Folosim programe si sisteme de operare speciale doar pentru acest lucru, incercam sa spargem propriile servere, verificand mii de vulnerabilitati.

Toate pentru ca tehnilogia a avansat enorm, si odata cu ea si posibilitatile de a crea o bresa de securitate.

Auditul de securitate ar trebui sa fie ceva uzual pentru orice companie care lucreaza cu date personale. Sau cele ce au niste simple pagini web.

Facebook are la baza un numar impresionant de linii de cod, fiind dezvoltat in prezent de echipe intregi de programatori. Fiecare cu limbajul sau de programare ori cu aria sa de expertiza.

Din acest motiv este relativ complicat sa observe toate erorile din primele teste.

Mai mult, Facebook Inc este o corporatie ce doreste profit cu orice pret. Inclusiv cu pretul vinderii datelor personale catre Cambridge Analytica pentru care amenda calculata poate ajunge la 5 miliarde de dolari.

Probleme exista si cu Rusia, Facebook fiind la un pas sa ajunga banat in aceassta tara.

Noi investigatii cerute de New York

Scandalul recent cu cei peste 1.5 milioane de utilizatori carora li s-au extras contactele a facut ca statul New York sa porneasca investigatiile impotriva Facebook

Procurorul General din New York, Letitia JAmes s-a aratat dezamagita de noile probleme create de Facebook, precizand :

„Facebook a demonstrat în repetate rânduri o lipsă de respect pentru informațiile consumatorilor, profitând, în același timp, de mineritul datelor respective”

Intr-adevar, colectarea respectivelor date personale fara vreun acord din partea utilzatorilor, nu are cum sa faca cinste oricarei companii. Este ca si cum ti-am oferi posibilitatea sa primesti de la noi un newsletter, insa ti-a copia toate adresele de email pe care le ai stocate fara sa intrebam nimic.

Investigatii in Irlanda

Irlanda reprezinta punctul cel mai important al Facebook din Europa. Este considerat de Zuckerberg punctul zero al afacerilor sale pe batranul continent.

Comisia Irlandei pentru Protectia Datelor Personale a inceput o investigatie cu privire la cele cateva sute de milioane de conturi afectate de pastrarea datelor neincriptate (plain text).

„Comisia de Protectie a Datelor a fost informata de Facebook ca a descoperit că sute de milioane de parole de utilizator, legate de utilizatorii de Facebook, Facebook Lite si Instagram, au fost stocate de Facebook în format text simplu in serverele interne. Am început saptamana aceasta o anchetă legala cu privire la această problema pentru a stabili daca Facebook si-a respectat obligatiile care ii revin in temeiul dispozitiilor relevante ale GDPR.”

Prin urmare Facebook, aparent, sta putin mai bine in Irlanda. Problema este daca datele stocata in text simplu au fost vizualizate sau chiar furate. Oricum Facebook s-a autoseizat, prin urmare este totusi posibil ca la final sa scape de amenda usturatoare impusa prin GDPR.

Investigatii in Canada

Investigatiile din Canada au legatura cu datele vandute catre Cambridge Analytica.

S-a constatat ca Facebook a incalcat si legislatia Canadei cu privire la datele personale, prin urmare se asteapta sa se vada repercusiunile acestui raport. Puteti citi tot raportul aici

Prin urmare toate propunerile facute de Mark Zuckerberg cu privire la o legislatie a Internetului vin in contextul in care principalul actor al nenumaratelor probleme de securitate si cu date personale este compania creata de el, al carui CEO este: Facebook Inc.

Vei gasi mereu diferite informatii noi aici, pe pagina noastra Facebook sau Twitter
Daca vrei sa preiei aceasta stire sau orice alta stire de pe platforma noastra iti dam aceasta posibilitate. O poti face in limita a 500 de caractere si cu link direct catre articolul nostru ca sursa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

-->