Site Overlay

Cod rosu VULNERABILITATE magazine online WooCommerce! Ia masuri cum citesti articolul!

Am pus deja imagini cu Pastele si ca ne luam liber. Insa se pare ca nu este chiar asa de usor, i iata ca avem un eveniment negativ de sarbatori. A lasa inca o singura zi sau ora lucrurile nerezolvate pot duce la distrugerea magazinului tau online.

Noi am dezactivat modulul deja pe toate platformele noastre ce includ magazin online, chiar si pe sait.ro

Dar ce s-a intamplat?

Foarte multe magazine online folosesc modulul WooCommerce Checkout Manager  pentru ca este mai usor de customizat totul.

Chiar si noi aveam acest modul activ pe sait.ro desi nu il mai foloseam deoarece am preferat sa programam manual toate pentru o cat mai buna experienta a ta.

Mati s-a publicat o vulnerabilitte pentru WooCommerce Checkout Manager  4.2.6 prin care un atacator poate incarca fisiere pe servere prin care poate rula programe preluand controlul magazinului tau online.

Modulul nu se mai poate descarca/instala

Cod rosu VULNERABILITATE magazine online WooCommerce! Ia masuri cum citesti articolul!

Desi dezvoltatorul Visser Labs a incercat sa faca un patch urgent, acesta nu a reusit sa acopere bresele de securitete. Astfel pe 26 aprilie 2019 s-a hotarata ca modulul sa nu mai poata fi descarcat.

Pe langa faptul ca un magazin online nou costa de la cateva sute bune de euro in sus, sa ne gandim la valoarea unui magazin online ce este in productie, avand cateva sute de produse si comenzi in baza de date.

Dezactivare imediata

Desi suntem in weekendul prelungit de Paste ce a inceput pe 26 aprilie si se incheie pe 2 mai nu lasa pana dupa sarbatori acest modul activ pentru ca pe 3 mai poate sa fie mult prea tarziu.

Intra urgent in aria de module (plugin) a interfetei WordPress si cata modulul.

Sub el ai sa vezi optiunea dezactivare.

Chiar daca vei observa ca acest lucru creaza probleme magazinului tau online lasa modulul dezactivat si ia legatura cu compania care se ocupa de magazinul tau onlinepentru gasirea unei solutii ulteriore.

Noi am notificat toti clientii cu privire la problema aparuta, insa am consideat ca un articol poate salva alte magazine online ce nu sunt gazduite sau dezvoltate de noi

Vei gasi mereu diferite informatii noi aici, pe pagina noastra Facebook sau Twitter

Daca vrei sa preiei aceasta stire sau orice alta stire de pe platforma noastra iti dam aceasta posibilitate in limita a 500 de caractere si cu link direct catre articolul nostru ca sursa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

-->