Site Overlay

Zuckerberg: amenda de 5 miliarde de dolari pentru Facebook, adica a opta parte din rezerva de aur a Romaniei

Suma de 5 miliarde de dolari nu este tocmai mica, fiind un sfert din suma platita de Facebook pentru achizitia WhatsApp in 2014.

Cele 5 miliarde de dolari inseamna aproximativ a opta parte din renumita si dezbatuta rezerva de aur a Romaniei.

Acum cifrele estimate de Facebook Inc sunt intre 3 si 5 miliarde de dolari.. Asta cu ocazia estimarii veniturilor si cheltuielilor pe primul trimestru 2019.

Amenda incredibila data de catre FTC (Federal Trade Commission ) este deoarece Facebook a permis accesul la datele personale a peste 50 milioane de utilizatori a Cambridge Analytica.

Ultimele postari ale lui Zuckerberg sunt mereu despre cati pasi face pentru confidentialitatea, ori mai nou despre noi legi ale Internetului.

In fapt incearca sa reduca pierderile cauzate de amenda, sa arate cat de mult il intereseaza problematica datelor personale.

In aceeasi incercare de albire a situatie datelor personale ale Facebook s-a autosesizat in 2019 cu privire la parolele stocate in format text normal la a peste 540 milioane de conturi Facebook , ori situatia identica a catorva milioane de conturi Instagram.

O amenda mai putin usturatoare, de doar 47 de dolari a primit din Rusia tot pentru date personale, si anume ca nu a declarat unde stocheaza datele cetatenilor rusi.

Chiar daca amenda rusilor este valoarea unui burger in SUA, riscul acolo este mult mai mare, si anume interzicerea Facebook pe teritoriul Rusiei pana la conformare.

Cele 3-5 miliarde de dolari reprezinta veniturile Facebook pe o luna de zile.

Prin urmare nu este o suma usor de neglijat.

Dupa ce Facebook si FTC vor pica la un acord, amenda platita va fi cea mai mare din istoria social media, si a unei companii din mediul online, dapasind amenda primita de Google.

Vei gasi mereu diferite informatii noi aici, pe pagina noastra Facebook sau Twitter

Daca vrei sa preiei aceasta stire sau orice alta stire de pe platforma noastra iti dam aceasta posibilitate in limita a 500 de caractere si cu link direct catre articolul nostru ca sursa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up
Scroll Up-->