Site Overlay

Putin il amendeaza pe Zuckerberg cu o suma fabuloasa

In luna iulie 2014 Rusia a aprobat mai multe amendamente la legea cu privire la Protectia Datelor Personale ale cetatenilor rusi, ce au devenit obligatorii incepand cu 15 septembrie 2015.

Astfel companiile internationale ce tin de tehnologia informatiei sunt obligate sa pastreze datele cetatenilor rusi in interiorul granitelor Rusiei.

In luna decembrie 2018, Roskomnadzor  a trimis o notificare catre Facebook prin care cere companiei lui Mark Zuckerberg sa spuna unde pastreaza datele personale ale cetatenilor rusi.

Cum nu s-a primit niciun raspuns o judecatorie din Rusia a amendat Facebook in conformitate cu Art 19.7 a Codului Administrativ al Federatiei Ruse, respectiv pentru necomunicarea informatiilor cerute.

Amenda este de 3000 de ruble, adica fabuloasa suma de 47 USD. Da, este corect scrisa suma: patruzecisisapte dolari americani.

Desi cu totii zambim vazand suma aceasta si suntem obisnuiti ca Facebook si Google sa achite amenzi de cateva milioane de dolari, nu amenda este problema in sine.

Daca se constata ca o companie straina incalca repetat cerintele respectivei legi, Rusia poate cere blocarea platformei Facebook pe teritoriul tarii sale.

Nu ar fi prima oara cand se intampla asa ceva, Rusia a blocat in 2016 reteaua LinkedIn.

In aceeasi situatie se afla si Twitter.

Vei gasi mereu diferite informatii noi aici, pe pagina noastra Facebook sau Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up
Scroll Up-->