Site Overlay

Ai cont pe Instagram? Parola ta poate fi si ea afectata

Se pare ca avalansa de stiri mai putin bune pentru cei care au conturi pe platformele de social media nu se mai termina.

Acum este randul utilizatorilor Instagram sa afle ca parolele lor nu sunt tinute chiar asa de secret.

Acum doua saptamani scriam acest articol despre Facebook prin care Facebook a pastrat 540 milioane de parole de acces necriptate

De cateva zile circula vestea ca un numar de cateva sute de mii de parole de access pentru platforma Instagram au fost pastrate fara a se face criptarea lor. Adica pot fi citite de catre personalul Facebook exact cum cititi textul.

Pentru cei care au ratat stirea , in anul 2012 Facebook a achizitionat Instagram pentru suma de aproximativ 1 miliard de dolari. Din 2012 Instagram tot se integreaza in valorile Facebook, bazel de date si toate fisierele aflandu-se pe serverele Facebook de cativa ani.

Astfel Facebook a facut un anunt (click pentru a il citi) actualizat prin care se recunoaste ca milioane de conturi Instagram au fost afectate, insa ca utilizatorii afectati vor fi anuntati

„De la publicarea acestui articol, am descoperit ca jurnalele suplimentare ale parolelor Instagram sunt stocate intr-un format care poate fi citit. Acum estimam ca aceasta problema a afectat milioane de utilizatori Instagram. Vom notifica acesti utilizatori ca si ceilalti. Ancheta noastra a stabilit că aceste parole stocate nu au fost abuzate intern sau accesate necorespunzator”

Prin urmare stim ca parolele nu au fost abuzate intern si accesate necorespunzator. Insa nici nu putem fi siguri 100% ca cineva nu are o copie sau ca nu au fost la fel salvate in copiile de siguranta.

Cel mai bine este ca daca primiti o notificare de la Instagram ca faceti parte din acele milioane de utilizatori sa va schimbati imediat parola. De asemenea daca folositi acea parola si in alte parti sa o schimbati peste tot.

Singurul produs Facebook ce inca nu a fost atins de isteria lipsei criptarii datelor este Whatsapp care insa de la inceputurile sale a pus un accent foarte mare tocmai pe criptare. Oricum timpul inca nu este pierdut

Vei gasi mereu diferite informatii noi aici, pe pagina noastra Facebook sau Twitter

Daca vrei sa preiei aceasta stire sau orice alta stire de pe platforma noastra iti dam aceasta posibilitate in limita a 500 de caractere si cu link direct catre articolul nostru ca sursa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

-->