Site Overlay

Sistemul de mesagerie privata a guvernului Frantei Tchap spart inca de la inceput

Guvernul Frantei si-a lansat propriul sistem de mesagerie pentru ca mesajele sa nu mai poata fi interceptate de catre hackeri sau terte companii. Sistemul se numeste Tchap

Toate bune si frumoase, insa pana la inaugurarea oficiala sistemul a fost spart fara probleme.

Sistemul de mesagerie privata a guvernului Frantei Tchap spart inca de la inceput

Singurul aspect positiv daca e poate spune asa ceva, este ca aplicatia a fost atacata de catre un hacker white hat , respectiv Elliot Alderson cunoscut si sub numele de Baptiste Robert.

Acum ce inseamna hacker white hat credem ca trebuie sa explicam putin: hackerii se impart in mai multe categorii: black hat, grey hat si white hat. Categoria white hat patrunde in sisteme nu pentru a fura date sau a le distruge, ci pentru a testa nivelul de securitate. Dar vom vorbi intr-un articol mai pe larg.

Intorcandu-ne la Elliot Alderson, acesta a gasit o bresa de securitate in sistemul Tchap extrem de rapid.

Sistemul Tchap nu a fost contruit de la zero de catre DINSIC (agentia franceza ce e ocupa de proiect). Acestia au folosit un nucleu open source (cu sursa deshisa) numit Matrix.

Matrix este folosit ca nucleu inclusiv pentru WhatsApp..

Cum Emmanuel Macron a tinut foarte mult sa aibe un sistem de comunicare identic cu cel din SUA a pus multa presiune pentru ca Tchap sa fie lansat cat mai repede.

Pana la Tchap Franta la nivel guvernamental a folosit si foloseste WhatsApp si Telegram. Teegram insa nu foloseste criptarea end-to-end si astfel angajatii copaniei Telegram ar putea citi mesajele.

Alderson a folosit o bresa de securitate cunoscuta din iulie 2018 ce nu a fost fixata.

Dupa ce a anuntat Matrix despre problema, compania a rezolvat bresa

Sistemul de mesagerie privata a guvernului Frantei Tchap spart inca de la inceput

Aproape in acelasi timp a fost rezolvata si bresa de securitate a Tchap.

Astfel s-a eliminat o bresa importanta de securitate ce punea sub semnul intrebarii discutiile la nivel guvernamental ale Frantei

Vei gasi mereu diferite informatii noi aici, pe pagina noastra Facebook sau Twitter

Daca vrei sa preiei aceasta stire sau orice alta stire de pe platforma noastra iti dam aceasta posibilitate in limita a 500 de caractere si cu link direct catre articolul nostru ca sursa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up
Scroll Up-->