Site Overlay

TeamViewer a fost compromis! Afla cand, cum si in ce fel!

Atunci cand vine vorba de programl cu care se cei de la IT intra de la distanta pe calculatoarele noastre credem ca nu mai trebuie o prezentare.

Teamviewer este unul dintre cele mai folosite astfel de programe.

Anydesk se bazeaza si el tot pe tehnologia TeamViewer.

Cei de la compania germana au recunoscut la inceputul weekendului ca atacul din iunie 2016 a fost mai mult decat atat. In 2016 serviciile TeamViewer au fost nefunctionale, compania germana exlicand ca este vorba despre un atac DoS asupra serverelor sale.

Compania a recunoscut pentru Der Spiegel faptul ca in toamna lui 2016 a descoperit faptul ca s-au creat niste backdoor-uri. Atacul se pare ca si-a avut originea din China

La acea vreme insa cei de la Teamviewer nu au anuntat faptul ca serverele sale au fost comprimise.

„Ca multi lideri in tehnologie, TeamViewer se confrunta foarte frecvent cu atacuri venite din partea criminalilor cibernetici. Datorita acestui lucru noi investim in securitatea IT si cooperam foarte mult cu experti de nivel mondial si institutii din acest domeniu.

In toamna lui 2016, Teamviewer a fost tinta unui atac cibernetic. Sistemele noastre au detectat activitati suspicioase la timp pentru a preveni orice daune majore. O echipa de experti interni si externi in securitatea cibernetica au lucrat impreuna cu autoritatile responsabile, reusind cu succes sa inceparteze atacul”

Cei de la TeamViewer se apara spunand ca nu a fost necesar sa faca public atacul deoarece au actionat imediat si niciun calculator nu a fost afectat

In aparare au afirmat faptul ca  orice aplicatie conectata la retea poate sa fie afectata de atacurile cibernetice.

Ce putem face in toate aceste atacuri? Este important sa fim atenti in mod continuu la fiecare anomalie de pe calculatorul nostru. Un antivirus actualizat este doar un mic pas. La fel si sistemul de operare actualizat.

Vei gasi mereu diferite informatii noi aici, pe pagina noastra Facebook sau Twitter Daca vrei sa preiei aceasta stire sau orice alta stire de pe platforma noastra iti dam aceasta posibilitate. O poti face in limita a 500 de caractere si cu link direct catre articolul nostru ca sursa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

-->