Site Overlay

O bresa la aplicatia WhatsApp a facut posibila citirea tuturor informatiilor din telefonul tau

Desi pare incredibil atunci cand vine vorba despre WhatApp, o vulnerabilitate a facut posibila citirea informatiilor din telefoanele mobile. Si asta indiferent ca este vorba despre telefoanele Android sau iPhone.

Insa exista si doua vesti bune.

Prima este ca WhatsApp a reusit prin ultima actualizare sa inlature vulnerabilitatea de tipul zero day.

A doua veste buna este ca atacul a fost tintit spre anumite victime, nu pe toate telefoanele ce au instalata aplicatia celor de la Facebook.

Cum se desfasura atacul?

Se instala o aplicatie invizibila persoanei atacate. Prin acea aplicatie atacatorul putea plasa un apel audio invizibil. Astfel putea sculta orice convorbire.

Pentru ca atacul sa treaca nedetectat, atacatorul stergea automat apelul din lista apelurilor.

Vulnerabilitatea afecteaza toti cei 1.5 miliarde de utilizatori WhatsApp, indiferent ca este vorba despre versiunea clasica sau WA Business.

Facebook a declarat insa ca nu se cunoaste numarul persoanelor atacate in mod real si ca exista niste tinte bine stabilite ale atacatorului.

In orice caz, pentru a fi sigur ca nu esti una dintre tine, actualizeaza-ti urgent aplicatia WhatsApp sau WA for Business. Ultima actulizare disponibila a fost cea de ieri.

Vei gasi mereu diferite informatii noi aici, pe pagina noastra Facebook sau Twitter Daca vrei sa preiei aceasta stire sau orice alta stire de pe platforma noastra iti dam aceasta posibilitate. O poti face in limita a 500 de caractere si cu link direct catre articolul nostru ca sursa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

-->