Site Overlay

F5 Network achizitioneaza NGINX pentru 670 milioane dolari

Pe data de 11 martie 2019, Francois Locoh-Donou, CEO F5 Network, a trimis un email in care anunta perfectarea contractului de achizitie pentru NGINX

F5 Network este o companie globala specializata in servicii de aplicatii si în retele de livrare a aplicatiilor (ADN). Tehnologiile F5 se concentreaza pe livrarea, securitatea, performanta si disponibilitatea aplicațiilor web, precum și disponibilitatea de servere, resurse cloud, dispozitive de stocare a datelor si alte componente de retea. F5 are sediul central în Seattle, Washington, cu birouri de dezvoltare, productie si vanzari / marketing din intreaga lume. Cifra de afaceri in 2018 fost de 2,161.407 milioane dolari.

NGINX este un server web open source, existand atat in varianta gratuita cat si platita. Potrivit site-ului Web Server Survey al Netcraft din noiembrie 2016, Nginx sa dovedit a fi cel de-al doilea server web cel mai utilizat pe toate site-urile „active” (18,22% dintre site-urile intervievate) și cele mai aglomerate site-uri (27,83% din site-urile intervievate). Potrivit W3Techs, acesta a fost utilizat de 37,7% din cele mai bune 1 milioane de site-uri web, 49,7% din primele 100 000 de site-uri web și de 57,0% din primele 10 000 de site-uri web. Potrivit lui BuiltWith, acesta este utilizat pe 38,2% din primele 10.000 de site-uri web, iar creșterea sa în segmentele de top 10k, 100k și 1 milion a crescut. Un sondaj de la 2018 privind utilizarea Docker a constatat că Nginx a fost tehnologia cea mai frecvent implementată în containerele Docker. Wikipedia utilizează Nginx ca proxy de terminare SSL. Începând de la lansarea OpenBSD 5.2 (1 noiembrie 2012), Nginx a devenit parte a sistemului de bază OpenBSD, oferind o alternativă la sistemul de furcă Apache 1.3, pe care era destinat să îl înlocuiască, dar a fost ulterior înlocuit cu httpd (8)

Custom Cloud Servers foloseste serverul NGINX cu versiuni compilate inhouse pe serverele de productie.

Folosim acest tip de server pentru viteza fantastica de raspuns, securitatea oferita si stabilitate. Ne permite sa creem clustere astfel incat voi sa aveti mereu acces la datele voastre.

Tranzactia este una binevenita avand in vedere cunostintele acumulate de-a lungul timpului de F5 Network.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

-->