Site Overlay

Peste 40 de mii de site-uri web expuse de plugin-ul Social Warfare pentru WordPress. Trebuie sa iei urgent masuri!

Extrem de multe pagini web ruleaza sub WordPress. Adica undeva la peste 75 de milioane de platforme web ruleaza sub WordPress. Aceasta este o cifra ce ne pune pe ganduri.

Insa evident acest lucru pe langa partile pozitive are si parti negative. Numarul atacurilor asupra diferitelor componente este direct proportional. Asta pentru ca daca ar fi sa ne punem in pielea unui hacker este mai rentabil sa atacam o platforma cat mai folosita decat una nefolsita. Cu o bresa de securitate la un plugin putem afecta intre cateva zeci de mii si cateva milione de adrese web.

Asa s-a intamplat cu cu plugin-ul (modulul) Social Warfare. Unitatea 42 Palo Alto estimeaza ca acest plugin este folosit de aproximativ 42000 de site-uri.

Acest plugin ofera posibilitatea distribuirii articolelor si paginilor pe diferite platforme de social media ca Facebook, Twitter ori LinkedIn

Dezvoltatorii Social Warfare au pus la dispozitia publicului o actualizare la versiunea 3.5.3, insa doar o parte mica de utilizatori a descarcat actualizarea.

Prin urmare la ora aceasta sunt multe platforme ce contin vulnerabilitatile iar aceste vulnerablitati sunt folosite din plin.

Peste 40 de mii de site-uri web expuse de plugin-ul Social Warfare pentru Wordpress. Trebuie sa iei urgent masuri!

Vulnerabilitatea da voie atacatorului sa execute coduri pe server pentru ca apoi acesta sa preia controlul serverului.

Concluzii

Nu prea conteaza daca ai sau nu instalat acest modul.

Ceea ce conteaza este sa iti actualizezi mereu platforma CMS, dar si componentele acesteia.

Daca nu ai timp de asa ceva sau nu te prea pricepi, ori uiti sa verifici apeleaza la o companie ce poate face aceste lucruri pentru tine. In mod sigur tarifele vor fi mult mai mici decat pagubele create de vulnerabilitati si atacuri. Nu este obligatoriu ca paginile tale sa fie distruse de un atac. Platforma ta poate fi folosita pentru atacuri si astfel vei pierde mult la numarul de vizitatori deoarece motoarele de cautare ca Google pot sanctiona adresele wb compromise

Vei gasi mereu diferite informatii noi aici, pe pagina noastra Facebook sau Twitter

Daca vrei sa preiei aceasta stire sau orice alta stire de pe platforma noastra iti dam aceasta posibilitate in limita a 500 de caractere si cu link direct catre articolul nostru ca sursa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up
Scroll Up -->